Over ons | Privacy beleid | Contact & informatie
Home»Warmtepomp boringen

Warmtepomp boringen

De natuur als bron van verwarming, natuurlijk milieuvriendelijk, natuurlijk goedkoop

Onze aardbol is een onuitputtelijke bron van energie. De zon verwarmt de atmosfeer en de bovenste laag van de aardkorst. De jaarlijkse hoeveelheid zoninstraling komt overeen met 50 keer het totale energiegebruik. De gemiddelde zoninstraling per jaar op 1 m² aardoppervlak bedraagt ongeveer 1000 kWh (3600 MJ). Omgekeerd verspreidt de aardkern haar warmte van binnnenuit door de aardbol tot aan de aardkorst. De temperatuur in de kern bedraagt naar schatting 4000 à 7000 °C. Door geleiding wordt deze warmte naar de aardkorst gevoerd. Meer dan 99% van de massa van de aarde heeft een temperatuur die boven 1000 °C ligt. Slechts 0,1% van de aarde is "kouder" dan 100°C. Een warmtepomp benut deze gratis warmte uit onze omgeving voor een behaaglijke warmte in onze woning. Celis heeft hierbij dé oplossingen betreffende warmtepomp boringen.

65 % à 80 % van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2- uitstoot bij de verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.  


Een warmtepompsysteem bestaat uit : 

- de energievoorziening d.m.v. boringen (het primaire circuit - buiten)
- de warmtepomp zelf met de hydraulische leidingen (het secundaire circuit - binnen) 
- het secundaire circuit is het afgiftesysteem, vloerverwarming, radiatoren, e.a.
  daarnaast kan de warmte ook gebruikt worden voor de productie van warm tapwater, zwembadverwarming en opritverwarming 
 

Geothermische boringen of warmtepomp boringen

Factoren die zeer belangrijk zijn bij de berekening van de aardcollector zijn: de grondlagen, de regio waar u gevestigd bent, en de gegevens van de warmtepompinstallatie.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de geothermische boringen.

 

Warmtepomp

Voor meer informatie over de warmtepomp wendt u zich best naar een warmtepompinstallateur. Celis Putboringen voert enkel de warmtepomp boringen uit voor de installateurs en wij plaatsen zelf geen warmtepompen. Deze warmtepompinstallateurs berekenen uw energieverliezen en bepalen het type warmtepomp met de bijbehorende technische gegevens. Deze gegevens zijn noodzakelijk om de verticale aardwarmtecollector te kunnen berekenen m.a.w. het aantal en de diepte van de warmtepomp boringen.  

Warmteafgiftesysteem: vloerverwarming, radiatoren e.a.

Voor meer informatie, wendt u zich best naar een warmtepompinstallateur.

Wat kost een warmtepompsysteem?

De warmtepomp verbruikt weinig energie in verhouding tot de hoeveelheid warmte die ze levert. De jaarlijkse verbruikskost zal dan ook lager zijn dan bij een traditionele verwarmingsinstallatie op stookolie en aardgas. Hier tegenover staat dat de investering in een warmtepompinstallatie (met grond als warmtebron) voor een gemiddelde woning 1000 tot 2000 euro hoger ligt dan voor een installatie op stookolie en 3000 tot 4000 euro hoger dan voor een installatie op aardgas. De keuze voor een warmtepomp is dan ook niet eenvoudig, zeker niet als we bedenken dat er binnen de warmtepompsystemen grote investerings- en verbruiksverschillen bestaan, afhankelijk van de warmtebron. 

De prijs van de geothermische boringen hangt af van welk systeem kan toegepast worden rekening houdend met uw wensen en de grondlagen. Voor elk project stellen wij vrijblijvend een correcte prijsofferte op. Niet enkel de aardwarmtecollector dient berekend te worden maar ook de prijs van elk project dient afzonderlijk berekend te worden, de prijs kan verschillend zijn door volgende factoren: de ondergrond die overal verschillend is en de diepte van de warmtepompboring zal bepalen, de regio waar u gevestigd bent en de gegevens van de warmtepomp (warmteverlies, het type warmtepomp,...).    

Betreffende de prijs voor de warmtepomp en het warmteafgiftesysteem dient u zich eveneens te wenden tot een warmtepompinstallateur. Bij Celis bent u aan het juiste adres voor de warmtepomp boring.