Over ons | Privacy beleid | Contact & informatie
Home»Wordt energieonafhankelijk

Wordt energieonafhankelijk!

Het energieonafhankelijk zijn zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Er zal een tekort zijn aan grondstoffen. Daarom is het belangrijk om de grondstoffen duurzaam en ecologisch verantwoord te benutten.

Eigen grondwaterwinning

Water is door de jaren heen een schaars product geworden. In de toekomst zal water een nog schaarser product worden en er zal een tekort aan water zijn. Dit zal dan ook betekenen dat de kostprijs van het leidingwater zal stijgen. Door gebruik te maken van een eigen grondwaterwinning kan u uzelf voorzien voor het gebruik van water. Het water van uw eigen grondwinning kan voor allerhande doeleinden gebruikt worden. Het is een éénmalige investering.

Gratis energie d.m.v. geothermische boringen

Een warmtepomp gebruikt warmte uit de bodem, uit het grondwater of uit de buitenlucht voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan de warmte op relatief laag temperatuurniveau "oppompen" tot een voldoende hoge temperatuur, die we kunnen gebruiken voor de verwarming van woningen en sanitair warm water. Dat "op-pompen" van warmte vraagt echter ook energie. Maar terwijl gebruikelijke verwarmingssystemen hun energie volledig uit branstof halen, onttrekt de warmtepomp haar energie voor het grootste deel (70 à 80%) uit de omgeving. Zo kan een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Dankzij het lage energieverbruik is ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.

10 goede redenen om voor de groene warmte van een warmtepomp te kiezen:  

- besparing op kosten voor verwarming en warm water (tot 50%)
- comfort: heel het jaar door de gewenste temperatuur
- gebruik van hernieuwbare energie: de zon verwarmt de lucht, de bodem en het grondwater
- betere oplossing voor het milieu: geen CO2-uitstoot indien groene stroom
- gevoelige verlaging van de EPB van uw woning (tot -20 punten)
- installatiekosten zijn vergelijkbaar met die van klassieke verwarming, u hoeft geen ketel, tank, schoorsteen of gasteller 
  te installeren
- tot een minimum herleid onderhoud: geen schoorsteen vegen, geen onderhoudsbrander, enkel een jaarlijkse controle volstaat
- langere levensduur en betrouwbaarheid van de installatie
- met fotovoltaïsche zonnepanelen minder afhankelijk van uw energieleverancier
- subsidies: er zijn voor particulieren op verschillende niveaus subsidies verkijgbaar